Translate

22 Şubat 2015 Pazar

BİLGİ / Bunları biliyor muydunuz?



BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?


*Orhun Yazıtları ile Kutadgu Bilig’in Türkiye Türkçesine ilk defa, Arnavut asıllı Osmanlı olan, Ali Sami Yen’in babası Şemsettin Sami tarafından çevrildiğini?


*2006 yılından beri Makedonya hükümetlerinde sürekli olarak Türk bakanların görev yapmakta olduğunu?


*1. Dünya Savaşında, Almanya’ya esir düşen Rus ordusundaki Rusya Türklerinden oluşturulan bir taburun, daha sonra Irak cephesinde İngilizlere karşı savaştığını?


*Hac sonrası, I. Dünya Savaşının başlaması ile Çukurova’da kalan Türkistanlıların, daha sonra Tarsus’ta Fransızlara karşı ilk silahlı mücadeleyi başlatanlar arasında yer aldığını?


*Makedonya’daki Türklerin 3 adet siyasi partileri ile seçimlere katıldıklarını ve bu durumun oylarının bölünmesine sebep olduğunu?


*1. Dünya Savaşında, Ruslara esir düşen Türk askerlerine; Rusya Türklerinin yardım ettiğini ve bu amaçla Moskova, Saint Petersburg, Kazan, Ufa ve Orenburg’da komiteler kurduklarını?


*1918 yılında, Batum’da yapılan halkoylamasına göre, halkın % 84’ünün Türkiye’ye katılma yönünde oy kullandığını?


*Kurtuluş Savaşında, Mili Mücadeleye destek olmak üzere Buhara Hanlığı (Özbekistan) tarafından Moskova’ya ulaştırılan 100 milyon rublenin, sadece 11 milyon rublelik kısmının SSCB tarafından Ankara Hükümetine ulaştırıldığını?



DÜNYADAKİ TÜRK KÜLTÜR MİRASINI VE TÜRKÇENİN VAROLDUĞU COĞRAFYALARI TANIMAYA NE DERSİNİZ?




Dr. Devrim ERİŞKON

İletişim Bilgileri:     0 532-686 43 75 - deriskon@gmail.com




https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder