Translate

10 Eylül 2014 Çarşamba

118-E Yönetim Çevresi Kabine ve Başkanlar 1. Toplantısından 06.09.2014

118-E Yönetim Çevresi Kabine ve Başkanlar 1. Toplantısından 06.09.2014



Değerli Lions Ailemiz,

Kabine Başkanlar 1.  Toplantımıza değer katan Lion ve Leo Başkanlarımız, Liderlerimiz,
6 Eylül 2014 Cumartesi günü ITU Maçka Tesislerinde güzel bir katılım ve paylaşımla gerçekleşen toplantımız, verimli ve yararlı oturumlarla, etkili mesajlarla ve katkılarla tamamlandı.
Hepiniz varlığınızla toplantımıza ve Yönetim Çevremize güç kattınız Arkadaşlarım.
Bu güce, dayanışma ve beraberliğe ihtiyacımız var.

Birlikte planladığımız etkinlik programını gerçekleştirmek ve vazgeçmeyeceğimiz hedeflerimize ulaşmak için bizleri bekleyen her aşamaya başarılarla, esenlikler içinde kavuşmayı diliyorum.
İşbirliğiniz, sorumluluk duygunuz, katılım ve paylaşım için, birbirimizi anlayarak - güzel duygularla yaklaşmak ve çözüm bulmak için vereceğimiz her çaba bize yeni ufuklar açacaktır.
Dünya Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk İlkeleri, Preston Hedefleri ve Altın Lale Dönemi hedeflerinin 2014-2015 döneminde yolumuzu aydınlatmasını diliyor, Lions Ailemizin ilgi ve desteğine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

Takvime alınan Etkinliklerimizde buluşmak üzere, Kabine Başkanlar 1. toplantımızla ilgili bilgileri sunuyoruz.

Saygı ve Sevgilerimle,

Pedagog A. Şima Sunder
Genel Yönetmen




118-E YÖNETİM ÇEVRESİ KABİNE BAŞKANLAR 1.TOPLANTISI



Toplantı Yeri             : ITU Maçka Arıkovanı Tesisleri
Toplantı Tarihi          : 6 Eylül 2014
Toplantı Saati            : 10.30 – 17.00

Toplantı Notları

·         Kulüp Başkanlarımız ve kulüp  görevlileri, Kesim-Bölge ve Komite Başkanlarımız, Aykü ve 20.yıl. Divanı üyeleri, Hizmet  Koordinatörlerimiz ve Çanakkale Zaferi  100. Yıl kutlama kurulundan  üyelerle, danışmanlarımızın  büyük çoğunlukla katılmaları bizleri mutlu etti. Onur  veren Lion Büyüklerimize ve Liderlerimize teşekkür edildi.
1. Oturum   Ln. Ayça Gedik tarafından  açıldı .
·         Genel Yönetmen açılış konuşmasında Altın Lale Dönemi hedeflerimizi, öncelikle Üye Koruma ve Üye Kazanmak için  planlanan çalışmalarla  ilgili bilgi verdi.
·         Dönem  başından bu yana  yer alan etkinlikler, Toronto 97. Konvansiyon günleri keyifli anılarımız Oğuz Biçer ve Tayfun Türkalp işbirliği ile barkovizyonda sunuldu.
·         PID Nesim Levi  MD  118 Area Leader olarak 97. Lions Konvansiyonu ve Uluslararası Başkan Joe Preston'un dönem hedefleri hakkında  bilgi verdi.
·         MD 118 Konsey Başkanımız PDG Sedat Toktürk  dönem mesajı ile bize hitap etti ve  20 Eylül Cumartesi İzmir Konsey ilk toplantısına davet etti.
·         Onur Komitesi Başkanımız PDG Dr. Sebahat Ural  Yıldırım  dönem için mesajını sundu. 
·         PDG Nilgün Niord  ve PDG Latife Baştuğ mesajlarını verdiler. PDG Latife Baştuğ, Bayrampaşa Göz Hastanesinin büyütülmesi için yapılması gerekenleri ve ihtiyaçları vurguladı.
·         IPDG Necati Yılmaz, Genel Yönetmen 2. Yrd. Neslihan Keçeci, Y.Ç Sekreteri Oğuz  Biçer  ve Y.Ç Saymanı Necmi Gürsoy  bilgi verdiler. Y.Ç Saymanı, aile üyeliği için başvurusu olanların Eylül ayı sonuna kadar bilgileri MyLCI’dan işlemesi gerektiğini belirtti. Kulüp raporları  ve ödentiler için kulüpler tarafından ilk üç ayda gösterilen özene, toplantımıza değer katan Lion liderlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mazeretlerini bildiren  Lion ve Leo dostlara, görevlilere, kulüp başkanlarını temsil eden her üyeye teşekkür  ediyoruz
·         1.Oturum sonunda 5 Kesim Başkanımıza - Bölge  ve Komite başkanlarımıza Lion  Konuklarımız ve Kesim Başkanları  tarafından dönem  görev pinleri takıldı. Diğer kabine görevlilerimiz için de  pinleri gelecek toplantıda takılacaktır.
·         Öğle Yemeği arasından sonra  Leo Yönetim Çevresi  Başkanımız  Ecem Karaca söz aldı  Leo Kulüplerim hakkında bilgi verdi. 118 E Leo Yönetim Çevresi ev sahipliğinde 17-18 Ekim Mardin'de düzenlenecek, Mezopotamya  Leo Preforumu hakkında  Preforum  Başkanı Mert Turgut  programını  anlatarak, 118 E Lions Yönetim Çevremizi davet etti.
·         PDG Nilgün Erdem  Niord  GMT koordinatörü olarak bilgi paylaştı. Üye korumayla başlayacak dönemin ASK ONE -SEN DE KATIL kampanyası ile devam edeceği duyuruldu. Konuşması sırasında dönem başından beri artış gösteren tek yönetim çevresi olduğumuz belirtildi. Açılacak rehber üye eğitiminden bahsetti.
·         GLT Buket Aksu toplantıya katılamadığı için GY  2.yrd  konuşmasında Akademi eğitimleri hakkında bilgi paylaştı.  (13 Eylül Bşk. Yrd. Toplantı Yönetmeni, Kulüp Amiri, Advisor eğitimi / 16 Eylül Üyelik direktörü eğitimi / 27 Eylül Üye adayı semineri / Aralık ayında Gelis ve Telges)
·         Sırası ile 5 Kesim Başkanımız  Bölge Başkanları  ile  tamamladıkları ilk toplantıları hakkında ve gelişen projeler hakkında açıklama yaptılar. Kesim Başkanları Hizmet Koordinatörleri olarak da Komiteler ve kulüplerimizle koordine edilecek hizmetlerle ilgili ön hazırlıkları paylaştılar. Gösterdikleri özenli çalışmalara teşekkür ediyoruz.
·         Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz - AYKÜ  Erel Karamanoğlu GAD etkinliği, Barış Posteri yarışması kuralları ve süresi, Basın ve Yayın komitesi çalışmaları, İkiz Yönetim Çevremiz MS111 in Berlin daveti ve Kindergarten plus projesi hakkında bilgi verdi. Kendisine GAD Etkinliğine katkıları ve 15. yılda gösterilen başarı sebebi ile teşekkür edildi.
·         Nehir Karaer Başkanımız başarı ile gerçekleştirdiğimiz Lions Quest projelerini sundu (Ted Rönesans, Eyüboğlu okulları) Pilot okullarımıza bu eğitimin anlatılması gerekliliğini vurguladı.
·         Gazeteciler Cemiyetine yaptığımız ziyaret için Cağaloğlu  2 Lions Kulübümüze teşekkür edildi.
·         Çanakkale 100. Yıl etkinlikleri ilk kutlaması Zafer Bayramında Bozcaada'da yapıldı.*Çanakkale’ye Can verenler* adlı oyunumuzun sahnelenmesindeki başarı  sebebi ile Zihni Papakçı Başkanımıza teşekkür edildi.
·         Hak Temelli etkinlikler ve Demokrasi Komite Başkanımız Prof. Dr.  Can Baydarol. AB ve Demokraside son gelişmeler  konusunda bilgi verdi.
·         Trafik etkinlikleri Komite Başkanımız Hüseyin Yılmaz mesajını verdi.
·         TBV - Yeşilyurt  ve Çerkezköy Lions Kulüpleri ortak projesi Ali Arda Başkanımız  tarafından  sunuldu. Kapaklıda Hemodiyaliz Tedavi merkezi ek ünitesi kapasite artışı için  269.500 USD değerinde  LCIF projesi sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.
·         AYKÜ Tayfun Türkalp web sitesi hakkında bilgi verdi ve kulüplerin üye güncel mail listelerini iletmelerini istedi
·         Eylül-Ekim aylarında 118e yönetim çevresi etkinlikleri hakkında bilgi verildi.
o   Geleneksel Lions Pikniği 28 Eylül 2014 Pazar günü Bolluca Çocuk Köyünde yapılacaktır. Zeytinburnu Lions Kulübü Başkanımız  bilgi verdi. Davetiyeler  kulüplerimize  dağıtılmaktadır.
o   8 Ekim Dünya Lions Hizmet günü ziyaretlerinin Bölge ve yörelerimizde başlaması 11 Ekim günü Ortak ve toplu hizmetimizin  topluma sunulacağı duyuruldu.
o   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için 28 Ekim akşamı 118 U Lions Yönetim Çevresi ev sahipliğinde Ankara’da  toplu kutlamaya gidileceği,29 Ekim Sabahı Vatan caddesinde  T-E Y Yönetim çevreleri ile Lion ve Leolarla resmigeçit  olacağı, Yönetim Çevresi kutlamasının Kesimler koordinasyonunda, 26 veya 27 Ekim akşamı için planlandığı paylaşıldı.
o   30 Ekimde başlayacak Lions Avrupa Forumu için katılanlarla  İngiltere –Birmingham’a gidileceği duyuruldu.
o   12 Ekim Pazar günü Bahçesehir Üniversitesi salonunda 2013-14 dönemi Mali konvansiyon Genel Kurulu  ve dönem teşekkürleri olacaktır. Aynı gün 13.00de Türk Alman Dostluğu Konseri Sef-Gulsen Yavuzkal Başkan yönetiminde sunulacağı Genel Kurul Öncesi Kaybettiğimiz Lion ve Leoların özlemle  anılacağı duyuruldu.
·         Sabah oturumunda  bulunamayan Genel Yönetmen 2. Yardımcısı Yavuz Demirkan mesajını verdi. Genel Yönetmen takımımız toplantı sonu mesajlarını sundular.
·         Gelecek toplantının 25 Ekim 2014 de Trakya da 1. Kesim ve Bölgeleri ev sahipliğinde  düzenlenmesi ricamız kabul edildi.
·         Toplantının sonunda GMT Nilgün Erdem Niord’a cevapların iletileceği "Etkin üye, etkin kulüp nasıl olunur, nasıl başarılır?" sorusu Genel Yönetmenimiz tarafından katılımcılara yöneltildi. Son derece verimli geçen Kabine -Başkanlar 1. toplantısı Genel Yönetmen Şima Sunder'in ** Etkin Üye - Etkin Kulüp** mesajı  ve teşekkürleri ile   sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder