Translate

21 Mayıs 2015 Perşembe

SOKAK KITAPLIĞIMIZ AÇILDI



SOKAK KİTAPLIĞIMIZ AÇILDI…

Değerli Lions Ailemiz,

Dönemimizin başında Eğitim Hizmetleri Koordinatörümüz Sibel Güllü; 7. ve 8.  Bölge Başkanlarımız ile İst Marmara, Yeşilyurt Feneri, Dikilitaş, GOP &Topkapı, Ataköy, Eminönü, Eyüp, Vefa Lions Kulüplerimizin öncülüğünde başlatılan “Sokak Kitaplıkları Projesi” fikrini benimle paylaştığı zaman çok mutlu olmuştum. Dönem Hedeflerimiz arasında kitap okumayı sevdirme ve kitap kampanyalarını destekleyen projeler konusuna öncelik vermiştik.
4. Kesimin hazırladığı Kumbaralar Kitaplıkları teşvik etmek üzere Başkanlar okulumuzdan başlayarak, Kulüplere dağıtıldı...

Bu  sırada Genel Yönetmen Takımımızla, Sibel Başkanımızı yanımıza alarak Bakırköy Belediye Başkanımız Dr. Bülent Kerimoğlu' nu ziyarete gittik..

Ziyaret konularımız arasında *Sokak Kitaplıkları* projemizi sunduk. Çok beğenildi ve kabul edilerek birlikte , parklarda Bahar aylarında peş peşe Kitaplıklar açma sözünü aldık..
Ve ilk kitaplığımız 15 Mayıs 2015 Cuma günü 15.00’de Bakırköy İlçesi Ataköy'de Atilla İlhan Parkı’nda büyük bir coşku ve şenlikle açıldı.
Değerli Atilla İlhan Ustanın, elinde kitap bize bakan heykeli ve Zübeyde Ananın heykeli olması çok anlamlıydı…

Sokak Kitaplığımız beklediğimizden de güzel bir tasarımla hizmete sunuldu. Mimarımız büyük emek vermişti. Çok kullanışlı ve çiçeklerle donanmış bir köşede hazırlanmıştı... Açılış için 250 kitap özellikle Atatürk Kitapları yerleştirildi.

Belediye Başkanımız açılış konuşmasında İlçede 10 Parkta 15 günde bir yeni bir Sokak Kitaplığı açılışı yapılacağı müjdesini verdi.

Ben de Açılış konuşmamda, projemizin değerinden söz ederek içten teşekkürlerimizi sunma fırsatı buldum.

Sonra Belediye Başkanımız ve Millet Vekili Muharrem İnce ile Lions Ailemizle, halkımızla açılışı yaptık.

Kitaplık Projemizin yaratıcısı Sibel Güllü Başkanımız ve Yönetim Çevremiz Eğitim hizmetlerine emek verenlerin hayalleri gerçek olmuştu.

Sadece bizim değil Uluslararası Başkanımız Joe Preston' un da hedefleri arasında Kitap okumayı teşvik, RAP projesi ön sırada olduğu için, işbirliği yapan, destek veren kitap temin eden, Bölge Kulüpleri LCI 100.yıl ödüllerine hak kazanmış olacaklar.

Bu kadar güzelliği ve başarıyı bir arada yaşamanın mutluluğunu, keyfini paylaştık.

Böyle değerli bir hizmetin gerçekleşmesi için Genel Yönetmen Yardımcımız Neslihan Keçeci içten destek verdi, ilişkileri sürdürdü.

Bölge Başkanlarımız Birten Bilecik - Figen Erdikler ve Kitaplıklar Kom. Bşk. Naciye Erkman yıl boyu güçlü bir ekip çalışması sergilediler. Başlattıkları kitap toplama kampanyamıza Yönetim Çevremiz Kulüplerinden büyük destek geldi. Lions Merkezimiz kitaplarla doldu. Kitapların temininde başta Mustafa Acar, Besbülent Şimşek ve Rahmi Çakıroğlu Başkanımız olmak üzere pek çok Lion ve Leo liderin ve kulüplerimizin katkısı unutulamaz... Teşekkürlerimizi sunuyorum.

Kitap Kampanyamız devam ediyor.10 parkta kitaplık açılışları davetlerimiz çevremize iletilecek ve daha fazla kitaba ihtiyacımız olacak. Sürekli desteklerinize ihtiyacımız var..

Ayrıca  parklara yakın kulüplerimiz  kitaplıklara sahip çıkmaya söz verdiler..

Sokak Kitaplıkları 118- E Lions Yönetim Çevremizle anılacak..

Eğitim Hizmetleri Koordinatörümüz Sibel Güllü Başkanımızla, sizlerle, çevremizle   kıvançla açılışlara katılarak, tüm desteklerin hakkını vereceğiz..

Çok yakında birlikte özel bir toplantıda, Dönem  Kumbaralarımızı açarak, kutlama yapacağız..

Katılım ve sorumluluk duyguları ile yanımızda olan Değerli Lion ve Leo liderlerimizle daha nice başarıları paylaşmak dileği ile gururla sunuyorum.

Saygılarla
Pedagog A.Şima Sunder
Genel Yönetmen



Basında SOKAK KİTAPLIĞIMIZ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder