Translate

11 Nisan 2014 Cuma

19-26 Mart 2014 Akdeniz Konferansı hk.

19-26 Mart 2014 Akdeniz Konferansı hk.

Akdeniz konferansına 118 E ve 118 T den Lion’lar, eşleri ve arkadaşları olarak 34 kişi ile yola çıktık.

İlk durağımız Casablanca oldu oradan Rabata geçtik ve Sayın Büyükelçimiz Uğur Arıner ‘i ziyaret ettik. Büyükelçimiz bizi çok güzel ağırladılar ve orada 1,5 saate yakın kaldık. yedik içtik resimler çektik Lions’u anlattık Genel Yönetmenimiz bayrağını verdi, Genel Yönetmen 2. Yardımcımız Yavuz Demirkan pin taktı ve Büyükelçimiz ve yardımcıları bizi dış kapıya kadar geçirdiler.

Oradan Tanca’ya Akdeniz Konferansının kayıt yapıldığı ve bizim de kalacağımıza emin olduğumuz otele gittik. Ve… Sürpriz …. Bizi maalesef yer yok diyen bir otel müdürü karşıladı. Evet otel ücretleri bir ay evvel ödendi ama maalesef bir aksilik oldu şu anda burada yer yok sizi bizim başka otelimize yönlendiriyoruz… Yapacak bir şey yoktu kanuni yollara başvuracağımızı söyleyip bizi yolladıkları yarım saat ötedeki otele gittik. Ertesi sabah erkenden Başkan Aronun bana attığı maille öğrendim ki en son programa göre ( en az 5 kere değişmişti) Konferans gene Sol Azur Otele alınmış. Sol Azur’a saat 08.30 da  gidip kayıt yapacak görevliyi 1.5 saat bekleyip  kaydımı olabildim. Salon 9. Katta ufacık bir salon ilk gelenler oturuyor millet ayakta… Ortalıkta hiç görevli gözükmüyor..   Salonda bir Podyum var orada Akdeniz Konferansı Yönetim Kurulu,  Uluslararası Başkan Barry J. Palmer, Geçen Dönem Uluslararası Başkan Wayne A. Madden ve Uluslararası direktör sevgili Oya Sebük birer koltukta yüzleri bize dönük oturdular.

Açılış yapıldı bayraklar ekrana verildi marşlar okundu. Konferans başladı. Biz MD olarak ilk ortak seçim D.G. Ziya Nazlının tebliğini yollamıştık daha sonra uzun yazışmalar neticesinde bizin diğer 3 tebliğimiz de kabul oldu ve MD118 olarak 4 tebliğle katıldık. Bunlar 118 R den G.Y Ziya Nazlının “Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli”, 118 E den Cağaloğlu İki- Ümran Polat’ın “Dalga Enerjisi”, 118 R den Zeynep Kocasinan’ın “ Beşikten Beşiğe- Yapma Şeklimizi Yeniden Yapılandırmak / Üretme Şeklimizi Yeniden Tasarlamak “ ve 118 Y den Aynur Şule Sümer’in “Elektronik atıklar” dı.  İlk gün D.G. Ziya Nazlı ve ben 10 ar dakikalık sunumlarımızı yaptık. Tercüme, en azından İtalyancaya tercüme bir felaketti cümleyi atlıyor arada susuyor yanındaki ile konuşuyor v.s. Daha sonra ara verildi yemek arası çok uzundu 2 saatten fazla idi… Ne çay ne kahve ikramı vardı… Bir yerlerde su varmış ama o kargaşada alabilen içti. Akşamüzeri çok uzun bir  filimle Fas’ın göz etkinliğini izledik o kadar uzundu ki sonunda  Aron başkan kesmek zorunda kaldı çünkü zaman dolmuştu bizler 118 E ve 351 Yönetim çevresi ikizleşmesine hazırlanmış güzel bir seremoni  bekliyorduk.. Zaman dolunca Aron bir ikizleşme vardı dedi ve herkes podyuma fırladı bir kargaşa bir kaos görülmeye değerdi… Neyse belgeyi her iki Genel Yönetmen, Başkan Aron ve Uluslararası başkanımız imzaladı ve resim faslı kargaşasında da Yönetim Çevremiz ve orada bulunanlar itiş kakış resimleri çektik ikizliğimizi belgeledik.

Konferansın organizasyonu hiç iyi değildi tek sorumlu Kamal Elhymdi o da nereye koşacağını kime yardımcı olacağını şaşırmıştı, bu arada Başkan Aron Bengionun ilk geldiği gün tüm dokümanlarının bulunduğu çanta otelde toplantıya girmeden kaybolmuş içinde pasaportları ve evrakları varmış… Çok aradılar ama maalesef bulunamadı.

İkinci gün 118 R den Zeynep ve 118 Y den Şule başkanların tebliğleri vardı onlara 5 er dakika vermişlerdi. Tüm tebliğlerimiz hazırlayanlar tarafından bizzat okundu. Ben bunca senedir ( bu benim 9. Akdeniz konferansına katılışım) ilk defa,  maalesef,  ikinci güne ve gecelere katılmadım. İlk defa bu kadar moral bozukluğu yaşadım 34 arkadaşımı organize edip getirdim ve böyle bir düzene rastladık. Neyseki Pronto tur bizi hemen 2. Gece merkezdeki lüx bir otele transfer etti ilave geceler geziler koydu biraz kendimize gelebildik. Tancada 3 gece kaldıktan sonra Cebelitarığın karşı yakası Andalucia ya geçtik orada da, Sevilla, Endülüs, Cordoba, Rondo gibi görülmesi gereken her yeri çok az uyuyup fazlaca yürüyerek gezdik.

Bu gezi bize bir kültür şoku yaşattı Fas ta karasabanla çift süren eşeklerle taşımacılık yapan nehirde çamaşır yıkayanlarla 100 yıl geriye gittik ve Andalucia da asrımıza geri geldik. Ve… İstanbul’a döndük.

Bu gezideki arkadaşlarımın uyumu harika idi. Genel Yönetmenimiz Necati Yılmaza, 2. Yardımcımız Yavuz Demirkan’a Geçmiş Genel Yönetmenlerimiz Fuat Topdemir’ e ve Ayşegül Topdemir’ e 118 T den gelen Lion kardeşlerime, isimlerini tek tek sayamadığım Lion’lara ve eşlerine ve de misafir arkadaşlarıma bana destek oldukları ve güzel bir birlik beraberlik yaşattıkları, her olumsuzluğu güzelliklere çevirebildikleri için çok teşekkür ederim.

Bir dahaki gezide buluşmak üzere hoşça kalın.

PDG, Latife Baştuğ
 
 
19-26 Mart 2014 Akdeniz Konferansından
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder