Translate

28 Mayıs 2015 Perşembe

BİLGİ / Bunları biliyor muydunuz?



 BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

*1921 yılı Eylül ayında yaptığı bir konuşmada, Atatürk’ün “ Azerbaycan Türklerinin dertleri kendi dertlerimiz ve sevinçleri kendi sevinçlerimizdir” dediğini?

*”Halikarnas Balıkçısı” olarak nam salmış, ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın, Girit doğumlu olduğunu?

*Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadi’nin, Selanik’te Rumeli gazetesinde başyazarlık yaptığını?

*Osmanlı Devleti’nin son Selanik valisi Nazım Paşa’nın, ünlü şair Nazım Hikmet’in dedesi olduğunu?

*Ahıska Türklerinin sürgünden geri dönüşü için, Gürcistan tarafından 2007 yılında yasa çıkartılmış olsa da, uygulamada ciddi sorunlar yaşandığını?

*Osmanlı Devletinin 19. yüzyıldaki ünlü Londra büyükelçisi Kostaki Musurus Paşa’nın, Dante’nin “İlahi Komedya” isimli eserini, Türkçeye çevirdiğini?

*İzmir eski belediye başkanlarından Osman Kibar’ın; Selanik'in son belediye başkanı Hamid Kibar'ın torunu olduğunu?

* Jackie Kennedy’nin (öldürülen eski ABD başkanı, John F. Kennedy’nin eski eşi) ikinci kocası, dünyaca ünlü Yunanlı armatör, Onassis’in Osmanlı vatandaşı olarak İzmir’de doğduğunu?

DÜNYADAKİ TÜRK KÜLTÜR MİRASINI VE TÜRKÇENİN VAROLDUĞU COĞRAFYALARI TANIMAYA NE DERSİNİZ?

Dr. Devrim ERİŞKON
İletişim Bilgileri:     0 532-686 43 75 - deriskon@gmail.com

26 Mayıs 2015 Salı

TEŞEKKÜR / KUTLAMA / GEN. YÖN. MSJ.

TEŞEKKÜR / KUTLAMA / GEN. YÖN. MSJ.

Değerli Lions Ailemiz,

24 Mayıs 2015 Pazar günü 2015-2016 Dönemi Kulüp görevlilerinin Bilgilendirilmesi ve Kabine ve Başkanlarımızın takdimi amacı ile Final Okulları Bağcılar yerleşkesinde bir araya geldik.

Sabah 10.00da başlayan oturumlarda, Akademi Başkanımız Buket Aksu ve Eğitmenlerimiz özenle hazırlanarak, Kulüp Görevlerine uygun bilgi ve eğitimleri Lion ve Leo’larımız için verdiler. Teşekkür ediyoruz.

Sekreterlik ve Saymanlık uygulamalıları için Geçmiş Dönem ve Dönem Sekreter ve Saymanlarımızın deneyimlerine dayalı olarak verilen eğitim ve uygulama bilgileri görev alan Lion ve Leo’lar için çok yararlı oldu.

Bu eğitimler ve uygulamalar, 12-14 Haziran günleri Başkanlar okulunda kazanılan motivasyonla dönem boyu devam edecek… 

Yemek arasından sonra Konferans salonunda 2015-16 Dönemi Kabine ve Kulüp Başkanları takdimi için buluştuk.

Onur Komitesi üyesi Genel Yönetmenlerimiz Aysan Şakar, Argül Uysal, Taylan Karatuna, Ömer Faruk Ergün, Latife Baştuğ, Osman İlhan, Necati Yılmaz, Mehmet Gazaz, Özden Dallı ve Nilgün E. Niord la, Geçmiş District Başkanımız Yıldız İkizer ve Konsey Başkanımız Sedat Toktürk, PID Nesim Levi, eşler ve konuklarımızın yanında, Kabine Üyelerimiz, Kulüplerimizin Başkanları, yeni dönemde görev alan Lion ve Leo liderleri alkışladık.

Dönem Genel Yönetmeni olarak içten dileklerimi yansıtan açılış konuşmam ile başlayan Toplantımız,
Seçilmiş Genel Yönetmenimiz Yavuz Demirkan’ın, Leo Yönetim Çevresi seçilmiş Başkanı Didem Özdemir' i yanına alarak Leo Kulüplerimiz ve görevlilerin takdimi ile devam etti.

Sırası ile  yeni dönem Kulüp Başkanlarımız ve Kabine  üyeleri davet edilerek sunumlarla, takdim edildiler ,görev çantaları, dönem  pini   eşarp ve kravatları teslim edildi..

Büyük bir coşku ve heyecan içinde geçen takdimler süresince içten alkışlarla görev alan Lion ve Leolarımızı, Genel Yönetmenlerimizi ve Yönetim Kurulumuzu Genel Yönetmen Takımızla kutlama fırsatımız oldu.

Yeni Döneme hazırlık için büyük önem verdiğimiz Lions’ un özel günlerinden birini  daha yaşayarak, unutulmayacak  anları paylaştık..

Lions ’un en güzel yanı birbirini izleyen dönemlerin, Ülkemizde Atatürk İlkeleri ışığında, Dünyada LCI Misyon ve hedeflerine uygun aşamalarla, güçlü Kulüpler ve etkin üyelerle, verimli hizmetlerle devam etmesidir.

Başarının sırrı uzun ve kısa vadeli planlamalarla, bilgili, etkin üyelerle geleceği hazırlamaktır.
Dönemimizi bunun örneklerini vererek tamamlayacağız.

Her dönem gelecek için sağlam bir temel oluştursun istiyoruz.

Bu nedenle kazandığımız üyeleri koruyarak, ilkelerimize sahip çıkarak ve bizi takdir eden yakınlarımızı davet ederek, genişleyeceğiz.

Sevgi ve saygı dolu büyük bir aile olarak, toplumsal sorumluluklarımızı sürdürmek öncelikli hedefimiz olacaktır.

Bu amaçla başta Seçilmiş Genel Yönetmenimiz Yavuz Demirkan, sevgili eşi Gülben Demirkan Başkanımızı ve Ailesini, Genel Yönetmen Yardımcılarımız Neslihan Keçeci ve Celil Vardar'ı, hizmete hazır olan, İyi birer Lion ve Leo Lider olarak görev bilinci içinde, yeni döneme güvenli adımlarla hazırlanan değerli arkadaşlarımızı, Lions ailemizin üyelerini candan duygularla kutluyorum.

Final Okullarına,  Seçilmiş 2.GY Yardımcımız Celil Vardar’ın cömert ev sahipliğine,
Dönemimize güç katan her aşamaya, sorumluluklarımızı paylaşan her görevliye ve Sevgili Üyelerimize, bizlerle Lion ve Leo olma heyecanını yaşayan dostlarımıza, çevremize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

2015 - 2016 Dönemimizi esenlikler içinde, başarılarla yaşamayı diliyorum.

Saygı ve Sevgilerimizle,

Pedagog A.Şima Sunder
118 E Lions Yönetim Çevresi
2014-15 Dönem Genel Yönetmeni





21 Mayıs 2015 Perşembe

BRUNCH-PİKNİKTE BULUŞTUK



SEVGİLİ LİON VE LEO LİDERLERİMİZ, YAKINLARIMIZ,

17 MAYIS 2015 PAZAR GÜNÜ BRUNCH VE PİKNİK İÇİN İZOLETTADA BULUTUK.

AİLELERİMİZLE, BÜYÜKLERİMİZ VE TORUNLARLA GENÇLİĞİN BULUŞMASI
GÜZEL BİR FIRSAT OLDU..

KONUKLAR GELİRKEN ÇOCUKLARININ VEYA TORUNLARININ KULLANMADIĞI SAĞLAM DURUMDA OYUNCAK ,BOYA TAKIMI VE  MALZEME - KITAPLAR  GETİRDİLER..

*İNSAN KAYNAĞINI GELİŞTİRME *MERKEZİNDE BULUNAN ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDECEĞİZ..TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

AYRICA  SOKAK KITAPLIKLARI KAMPANYAMIZ  DEVAM ETMEKTEDİR.KITAP BEKLİYORUZ..

SENLİK VE  NEŞE İÇİNDE  BİR GÜN GEÇİRİRKEN  ,BİRLİKTE BÜYÜK AİLEMİZLE  BRUNCH KEYFİ YAŞADIK..DOĞANIN GÜZELLİKLERİNİ PAYLAŞTIK...TEMİZ HAVADA ..GÜNEŞLİ BİR GÜNDE OYUNLAR OYNAYARAK İÇİMİZDEKİ ÇOCUĞU HİSSETTİK..TORUNLARIMIZLA,DOSTLARLA ,ÖĞRENCİLERİMİZLE, LION VE LEOLARLA, BÜYÜKLERİMİZLE BİRLİKTE OLMANIN  MUTLULUĞU İÇİNDE GEÇTİ SAATLER..

BİZE AYRILAN YERLER  DOLMUŞTU..GENEL YÖNETMEN TAKIMIMIZLA KONUKLARIMIZA TEŞEKKÜR ETTİK..

BÖYLESİNE GÜZEL BİR BULUŞMA ŞANSINI BİZE VEREN SEVGİLİ LIONS AİLEMİZLE VE DOSTLARIMIZLA DAHA BİRÇOK  BERABERLİKLERİ YAŞAMAK DİLEĞİ İLE İZOLETTA YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYOR, EKTE FOTOGRAFLARDA  YANSIYAN  NEŞEMİZİN  YILLARCA ESENLİKLER İÇİNDE SÜRMESİNİ  DİLİYORUM.
İÇTEN SEVGİLERİMLE,

ŞİMA SUNDER
GENEL YÖNETMEN



SOKAK KITAPLIĞIMIZ AÇILDI



SOKAK KİTAPLIĞIMIZ AÇILDI…

Değerli Lions Ailemiz,

Dönemimizin başında Eğitim Hizmetleri Koordinatörümüz Sibel Güllü; 7. ve 8.  Bölge Başkanlarımız ile İst Marmara, Yeşilyurt Feneri, Dikilitaş, GOP &Topkapı, Ataköy, Eminönü, Eyüp, Vefa Lions Kulüplerimizin öncülüğünde başlatılan “Sokak Kitaplıkları Projesi” fikrini benimle paylaştığı zaman çok mutlu olmuştum. Dönem Hedeflerimiz arasında kitap okumayı sevdirme ve kitap kampanyalarını destekleyen projeler konusuna öncelik vermiştik.
4. Kesimin hazırladığı Kumbaralar Kitaplıkları teşvik etmek üzere Başkanlar okulumuzdan başlayarak, Kulüplere dağıtıldı...

Bu  sırada Genel Yönetmen Takımımızla, Sibel Başkanımızı yanımıza alarak Bakırköy Belediye Başkanımız Dr. Bülent Kerimoğlu' nu ziyarete gittik..

Ziyaret konularımız arasında *Sokak Kitaplıkları* projemizi sunduk. Çok beğenildi ve kabul edilerek birlikte , parklarda Bahar aylarında peş peşe Kitaplıklar açma sözünü aldık..
Ve ilk kitaplığımız 15 Mayıs 2015 Cuma günü 15.00’de Bakırköy İlçesi Ataköy'de Atilla İlhan Parkı’nda büyük bir coşku ve şenlikle açıldı.
Değerli Atilla İlhan Ustanın, elinde kitap bize bakan heykeli ve Zübeyde Ananın heykeli olması çok anlamlıydı…

Sokak Kitaplığımız beklediğimizden de güzel bir tasarımla hizmete sunuldu. Mimarımız büyük emek vermişti. Çok kullanışlı ve çiçeklerle donanmış bir köşede hazırlanmıştı... Açılış için 250 kitap özellikle Atatürk Kitapları yerleştirildi.

Belediye Başkanımız açılış konuşmasında İlçede 10 Parkta 15 günde bir yeni bir Sokak Kitaplığı açılışı yapılacağı müjdesini verdi.

Ben de Açılış konuşmamda, projemizin değerinden söz ederek içten teşekkürlerimizi sunma fırsatı buldum.

Sonra Belediye Başkanımız ve Millet Vekili Muharrem İnce ile Lions Ailemizle, halkımızla açılışı yaptık.

Kitaplık Projemizin yaratıcısı Sibel Güllü Başkanımız ve Yönetim Çevremiz Eğitim hizmetlerine emek verenlerin hayalleri gerçek olmuştu.

Sadece bizim değil Uluslararası Başkanımız Joe Preston' un da hedefleri arasında Kitap okumayı teşvik, RAP projesi ön sırada olduğu için, işbirliği yapan, destek veren kitap temin eden, Bölge Kulüpleri LCI 100.yıl ödüllerine hak kazanmış olacaklar.

Bu kadar güzelliği ve başarıyı bir arada yaşamanın mutluluğunu, keyfini paylaştık.

Böyle değerli bir hizmetin gerçekleşmesi için Genel Yönetmen Yardımcımız Neslihan Keçeci içten destek verdi, ilişkileri sürdürdü.

Bölge Başkanlarımız Birten Bilecik - Figen Erdikler ve Kitaplıklar Kom. Bşk. Naciye Erkman yıl boyu güçlü bir ekip çalışması sergilediler. Başlattıkları kitap toplama kampanyamıza Yönetim Çevremiz Kulüplerinden büyük destek geldi. Lions Merkezimiz kitaplarla doldu. Kitapların temininde başta Mustafa Acar, Besbülent Şimşek ve Rahmi Çakıroğlu Başkanımız olmak üzere pek çok Lion ve Leo liderin ve kulüplerimizin katkısı unutulamaz... Teşekkürlerimizi sunuyorum.

Kitap Kampanyamız devam ediyor.10 parkta kitaplık açılışları davetlerimiz çevremize iletilecek ve daha fazla kitaba ihtiyacımız olacak. Sürekli desteklerinize ihtiyacımız var..

Ayrıca  parklara yakın kulüplerimiz  kitaplıklara sahip çıkmaya söz verdiler..

Sokak Kitaplıkları 118- E Lions Yönetim Çevremizle anılacak..

Eğitim Hizmetleri Koordinatörümüz Sibel Güllü Başkanımızla, sizlerle, çevremizle   kıvançla açılışlara katılarak, tüm desteklerin hakkını vereceğiz..

Çok yakında birlikte özel bir toplantıda, Dönem  Kumbaralarımızı açarak, kutlama yapacağız..

Katılım ve sorumluluk duyguları ile yanımızda olan Değerli Lion ve Leo liderlerimizle daha nice başarıları paylaşmak dileği ile gururla sunuyorum.

Saygılarla
Pedagog A.Şima Sunder
Genel Yönetmen



Basında SOKAK KİTAPLIĞIMIZ





18 Mayıs 2015 Pazartesi

BİLGİ / Bunları biliyor muydunuz?

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

*Ünlü Kırım Türklerinden, yazar Cengiz Dağcı’nın, Türkiye’ye hiç gelmediği halde, eserlerini Türkiye Türkçesi ile yazdığını?

*21 Mart 1925’te Atatürk’ün huzurunda gerçekleştirilen resmigeçit ile Ergenekon-Nevruz Bayramının kutlandığını?

*Osmanlı Devleti’nin, Polonya’nın parçalanmasına karşı çıkarak, 1768 yılında Rusya’ya savaş ilan ettiğini?

*Mesut Barzani’nin babası, Molla Mustafa Barzani’nin; 1932 yılında İngilizlerden kaçarak, Türkiye’ye sığındığını?

*Selçuklu Devleti zamanında, günümüzde Çin sınırları içinde yer alan Doğu Türkistan’daki Kaşgar şehrinden mimarlar getirtildiğini ve inşa edilen camilerde, Kaşgar’daki camilerde kullanılan tekniklerden esinlenildiğini?

*Kırım’ın, Rusların sıcak denizlere inme hayallerini gerçekleştirebilmeleri açısından, hayati önemde olduğunu?

*İrlanda’da 1919 yılında kurulan ve Trabzonspor ile kardeş takım olan Drogheda United’ın, ambleminin ay yıldız olduğunu?


*Atatürk’ün, Türk Milletinin gerçek kimliğini dünyaya tanıtmak için yaptırdığı yoğun tarih çalışmalarının ürünü olan “Türk Tarih Tezi” ile İslam öncesi Türk tarihinin varlığının ortaya çıkarılmasına çalıştığını?

Dr. Devrim ERİŞKON
İletişim Bilgileri:     0 532-686 43 75 - deriskon@gmail.com