Translate

26 Nisan 2015 Pazar

BİLGİ / Bunları biliyor muydunuz?



BİLGİ / Bunları biliyor muydunuz?

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

*Türkiye’nin, 2013 yılında, 17 milyar dolara denk gelen dış ticaretini, Türk Lirası ile yaptığını?

*Danimarka’daki en büyük göçmen topluluğunu, Türklerin teşkil ettiğini?

*Mithat Paşa’nın Tuna Valiliği döneminde, 1865 yılında ilk defa çıkardığı Tuna gazetesinin 1877 yılına kadar Türkçe ve Bulgarca olarak yayın hayatını sürdürdüğünü ve Bulgaristan’da Türkçe basın geleneğini başlattığını?

*Belçika’da 45 binden fazla Türk öğrencinin eğitim görmekte olduğunu?

*2014 yılında Türkiye Lisans programlarına en fazla başvuruların yapıldığı ilk beş ülkenin, Suriye, Afganistan, Mısır, Yemen ve Somali olduğunu?

*Avrupa Birliği sınırları dâhilindeki ilk Türk üniversitesinin, 2014 yılında, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Berlin’de kurulduğunu?

*2015 yılında, Kazakistan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, adayların Kazak lehçesinden sınava tabi tutulduğunu? (Böylelikle aday sayısının 3’e indiğini?)

*ABD’deki Türklerin, ABD Gayri Safi Yurt İçi Hâsılasına yapmış oldukları katkıların yaklaşık 9,5 milyar USD olduğunu?

DÜNYADAKİ TÜRK KÜLTÜR MİRASINI VE TÜRKÇENİN VAROLDUĞU COĞRAFYALARI TANIMAYA NE DERSİNİZ?

Dr. Devrim ERİŞKON
İletişim Bilgileri:     0 532-686 43 75 - deriskon@gmail.com

18 Nisan 2015 Cumartesi

TEŞEKKÜR / GEN.YÖN. MSJ. / 12 Nisan 2015 Konvansiyon Kutlama akşamı ve Toplu Üye Giriş Töreni

TEŞEKKÜR / GEN.YÖN. MSJ. / 12 Nisan 2015 Konvansiyon Kutlama akşamı ve Toplu Üye Giriş Töreni

 
Sevgili Lions Ailemiz, Kulüp Başkanlarımız,
Kazandığımız Yeni Üyeler ve Öneren Lion’lar, Konuklarımız
Sizlerle 12 Nisan 2015 pazar akşamı Topkapı Eresin Otelde Konvansiyon Kutlamamız ve Toplu üye Giriş Törenimizde birlikte olduk. Eğlenceli keyifli ve gurur veren bir akşamı daha paylaştık. Katılım ve ilginizle güzel bir beraberlik yaşadık.
PDG Nilgün Niord Yönetiminde AYKÜ Gülten Soyer ve Figen Erdikler Başkanımız ve Sekretaryamızın desteklerini alarak, 19 Yeni üye girişini Görkemli bir Törenle gerçekleştirdik.
Rahatsız olup katılamayan ve Törende olamayan birçok aday üyenin Nisan ayı içinde Kulüplerinde kabul edileceği bilgisini almak, LCI Büyüme ayında üye kazanmanın, ödüle layık olmanın kıvancını yaşama fırsatı verdi bize.
Toplu üye girişinin kattığı heyecan ve motivasyon farklı bir mutluluk verdi... Tekrarı istendi... Candan kutluyorum
Yeni üyelerimize hoş geldiniz diyor, Lion olmanın gururunu Ömür boyu yaşamalarını diliyorum.
Gecemize Bade ve Özenç'in güzel şarkılarını  dinleyerek, Orkestra eşliğinde  Dans ederek, neşe içinde Pastamızı keserek, birbirimizi kutlayarak  devam ettik..,
Konuklarımız ve aileler, Genel Yönetmenlerimiz, eşleri seçilmiş Genel Yönetmenimiz Yavuz Demirkan ve Seçilen 2015-16 genel yönetmen takımımız katılan konuklarımıza teşekkürlerini sundu. Aramızda Torunumuz bile vardı:))
Gerçekten de Büyük bir ailenin Sevgi dolu fertleri olarak kucaklaştık. Bu mutluluğu yaşayarak, yaşatarak, Yönetim Çevremizi geleceğe taşımak, anlayış ve dayanışmayı bozacak sorunları aşarak, Başarı ve güzellikleri paylaşmak istiyoruz.
Bunu sağlamak için Dönemimizde Geleceği Arama Oturumları ile, yeni bakış açıları ve yaklaşımlarla, planlamalarla, Bilimsel yöntemlerle, öz farkındalık oturumları, Akademimizin GELİS ve TELGES kişisel gelişim liderlik eğitimleri-Lions’a güç katan onarıcı ve yapıcı önlemleri, Yönetim Çevremizle paylaşmaya, Kulüplerimizin etkin ve güçlü olarak geleceğe hazırlanmalarına fırsat vermekteyiz.
**Her Lion ve Leo’nun sorumluluk ve anlayışını yansıtan birleştirici dayanışmayı sağlaması, ortak çözümlere destek vermesi, gücümüze güç katacaktır.**
Sizlerle Nisan -Mayıs Ayları etkinlik programını tekrar paylaşacağız..18 nisan 2015-akşamı Leo’larımızla teknede Toplu üye giriş Töreni için buluşacağız,21 Nisan Salı günü Bolluca'da Ağaç Dikeceğiz..23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlayacağız. 30 Nisan Haliç Günümüzü kutlayacağız. Genel Kurullarımızı tamamlayacağız. Her fırsatta Lions ve Leo Kulüp etkinliklerinin yanında olacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, çok özel bir günün akşamında sunulan Kutlama ve Törene destek veren kulüplerimizi. Öneren Lion’ları katılan yeni üye ve fotoğraflarını Web sayfamızda ve Bloglarımızda sunuyoruz.
 Değerli Lions Ailemize teşekkür ediyorum.
Sevgilerimizle.
Pedagog A. Şima Sunder
Genel Yönetmen

17 Nisan 2015 Cuma

DUYURU / GEN.YÖN.MSJ. / 118 E L.Y.Ç. 12 Nisan 2015 Pazar Tarihli Konvansiyon ve Genel Kurul teşekkürümüz

Lions Ailemizin Değerli Üyeleri, 
Lion ve Leo Liderlerimiz, Konuklarımız,

12 Nisan 2015 Pazar Günü  Ataköy Olimpiyat Evinde  yıllar sonra tekrar buluşarak,2014-2015 Dönemi İlk Bahar Konvansiyonu ve Olağan Genel Kurulumuzu  yaşadık.
Konuklarımız, Delegelerimiz, Kulüplerimiz Onur Komitemizin ve Konseyimizin Değerli üyeleri ile paylaştığımız  yoğun Programı bir Bayram Coşkusu içinde tamamladık.
Genel Kurulumuzda 118 E Lions Yönetim Çevresi 2015-16 Dönemi Görevlilerini seçtik.
Genel Yönetmen  2. yardımcılığı için iki adayımız vardı... Oğuz Biçer Başkanımız ve Celil Vardar Başkanımız sunumları  ve kampanyaları, Kulüpleri ve aileleri ile düzeyli bir Liderlik yarışı örneği verdiler.
Oylama sonunda Genel Yönetmen 2. yardımcısı Celil Vardar oldu... Kendisini kutluyor. Oğuz Biçer Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Hizmet yolunda  sizlerle  güçlü adımlarla  ilerleyeceğiz.
Genel Yönetmen 1. Yrd. Neslihan Keçeci ve 2015-2016 Dönemi Seçilmiş Genel Yönetmeni Yavuz Demirkan'ı ve Yönetim Kurulumuzu, tüm görev alanları  içten duygularla kutluyorum.
Elele, anlayış ve dayanışma  içinde   Dönem hedefleri ve programı doğrultusunda üstün başarılara ulaşacağımıza inanıyorum.
Genel Kurulumuzu özenle Yöneten Divan Başkanı  PDG Aysan Şakar, Başkan Yrd. PDG Özden Dallı ve Sekreter, AYKÜ, Av. Lütfiye Genco'ya teşekkür ediyoruz.
Konvansiyonumuzun Başarısı için büyük bir Takım çalışması gerçekleşti.
Başta Kayıt ve hazırlıklara destek veren Sekretaryamız, Saymanımız, Merkez Yönetimi olmak üzere, Oylamaya Kayıt işlemlerinde Karşılamada görev alan AYKÜ, Kesim ve Bölge Başkanlarımız, Kulüp temsilcilerimiz,
Oy Sayımı Başkanımız PDG Av. Ayşegül Topdemir  yönetiminde Adayların temsilcileri ve yetkililerden oluşan kurulumuz çok dikkatli bir çalışma yaparak her şeyin yolunda gitmesini sağladılar.
Salon Yerleşimi ve karşılamada  PDG Nilgün Niord ve Mavi Haliç L. Kulübümüz, Sunumlarımız için Şefika Keskin Başkan yardımcı oldu. 
Zeytinburnu ve Yeni Ataköy Kulüpleri sabah Kahvaltısı, Bağcılar ve Eminönü Kulüpleri Öğle yemeği ikramlarını üstlendiler. Masalarda Adaylarını destekleyen kulüplerimiz konuklarımızı ağırladılar,
Sunumlar ve   Program akışında   Muhlis Altuncuoğlu ekibi  yer aldı. Olimpiyat Evi Yönetimi  Faruk Bey öncülüğünde gerçek bir titizlikle yardımcı oldular. Özlediğimiz Konvansiyon  ortamını ÖZENLE  yaşatan, kolaylaştıran, emek ve destek veren her Görevliye, her Lion ve Leo  lidere içten teşekkürlerimizi sunuyorum.
Konvansiyonumuza Değerli Konuklarımız onur verdiler.
 PID Hayri Ülgen, PDG Selva Ülgen, PID Nesim Levi, Birsen Levi, MD118 Konsey Başkanımız, Sedat Toktürk ve eşi Candan Toktürk, Konsey Bşk. Yrd. Banu Tüzgiray, PCC Samim As, PCC Sunday Bilgin, PCC Timur Erk,PCC Leif Niord,eşi PDG -GMT Nilgun Niord,PDG Özden Dallı, PDG Ömer Faruk Ergün, DG Taylan Karatuna, PDG Osman İlhan ve eşi Afife İlhan ,PDG Mehmet Gazaz ve kızı,
PDG Aysegül Topdemir, PDG  Fuat Topdemir, PDG Latife Bastuğ ve eşi Sami Baştuğ, PDG Hamza Kurtay ve eşi Müzeyyen Kurtay, PDG Safa Batıbay,  PDG Aysan Şakar ve eşi Nurhan Şakar , IPDG Necati Yılmaz ve eşi Sema Yılmaz ve Geçmiş Dıstrict Başkanı Yıldız İkizer, Akademi Başkanımız GLT Buket Aksu, MD 118 Leo Y.Ç. Başkanımız Caner Duru, LYÇ başkanımız Ecem Karaca ve  ekibi aramızdaydı.
Değerli  Konuklarımız 118 T Y.Ç. Genel Yönetmeni Osman Akalın,118 K L.Y.Ç Genel Yönetmeni Nejat Yahya ,118 T Secilmiş Genel Yönetmeni Aysen Ağma ve eşi,
118Y LYÇ Genel Y.1 Yrd. İsmet Özer Balta,
118 T Y.Ç. PDG Metin Yılmaz ve eşi seçilmiş Genel Yönetmen 2. Yrd. Tuba Yılmaz, IPDG Füsun Kantemir  ve STK Başkanları  tüm programı bizlerle paylaşarak, Mesajları ile heyecanımıza, coşkumuza  ortak oldular.
Konvansiyonlar ayında Lions’da böylesine bir dayanışma hepimize gurur  ve güç verdi.
Konuklarımız, Lion ve Leo Liderler dilekleri ile yapıcı mesajlarını verdiler..
118 E Lions Yönetim Çevremizi büyük katılımla ,sorumluluklarını yerine getirerek, temsil eden, Kulüp Başkanlarımız, Yönetim Kurulu üyeleri, Delegelerimiz, Kabine üyelerimiz, eşleri ve ailelerimiz.. Katılan tüm Lion’lar ve Lion dostu yakınlarımız mutluluğumuza mutluluk kattınız. Sağolun.
6 Yönetim Çevremizde  devam edecek Konvansiyonlara başarılar dilerken, Zehra Gürol  Genel Yönetmenimizi candan duygularla  özlemle anıyorum.
Bayram günümüzü unutulmaz, özgün bir buluşma olarak yaşatan  her dostun varlığına gönülden teşekkürlerimizi sunuyor, Esenlikler diliyorum.
Saygılarımızla,
Pedagog A.Şima Sunder
Genel Yönetmen
118 E Lions Yönetim Çevresi

16 Nisan 2015 Perşembe

BİLGİ / Bunları biliyor muydunuz?



BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?


*Dünyada 186 ülke ile yapılan ticarette, Türk Lirasının kullanılmakta olduğunu?


*Bulgaristan’da, 2014 yılında aşırı milliyetçi Ataka partisi tarafından, 215 Türkçe yer isminin Bulgarca ile değiştirilmesi yolunda yapılan teklifin Varna valisi tarafından reddedildiğini?


*Almanya’da 500 binden fazla Türk öğrencinin eğitim görmekte olduğunu?


*2013 yılında, Türkiye’nin ihracatında, Türk Lirası kullanımı en yüksek olan ülkeler arasında Irak, KKTC, İran, Almanya, Fransa, Çin ve İrlanda’nın olduğunu?


*Türkiye Bursları için, 2014 yılı Lisans ve Lisansüstü programlarına, 176 farklı ülkeden 82 bin başvurunun gerçekleştiğini?



*Gelişmekte olan ülkelerden, en hızlı büyüyen ilk 20 ülke arasında, Kazakistan’ın 11. sırada geldiğini?


*ABD’deki Türk işverenlerin yaklaşık 10.000 kişiye istihdam sağladığını?



*1876’den 1920’ye kadarki süreçte Bulgaristan içerisindeki Türk ve Müslüman nüfusun, Bulgar nüfusundan daha fazla olduğunu?

Dr. Devrim ERİŞKON

İletişim Bilgileri:     0 532-686 43 75 - deriskon@gmail.com

 

9 Nisan 2015 Perşembe

BİLGİ / Bunları biliyor muydunuz?


BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
  
*Türklerin ABD’de bulunan toplam yatırımlarının 3,5 milyar USD düzeyinde olduğunu?

*Bulgaristan’daki Türk Öğretmenler Birliği’nin, Türkiye’de 1928 yılında Dil Devriminin yapılması sonucunda aradaki bağın kopmaması amacı ile Latin alfabesine geçme kararını aldığını?

* Bulgaristan Eğitim Bakanlığının, Türk Öğretmenler Birliği’nin yukarıda bahsi geçen girişimini Bulgaristan’daki Türk nüfusun, Türkiye ile kültürel yönden bağını engellemek amacıyla 10 Ekim 1928 tarihinde yayınladığı genelge ile dört yıl süreyle yasakladığını?

*İngiltere’de 300.000 Kıbrıs Türkünün yaşamakta olduğunu?

*Bulgaristan’da 1908-1944 yılları arasında yaklaşık 80’e yakın Türkçe gazete ve dergi çıkarıldığını?

*Almanya’da yaşayan en büyük yabancı uyruklu topluluğu, Türklerin teşkil ettiğini?

*Kanada’daki Türk işverenlerin yaklaşık 10.000 kişiye istihdam sağladığını? 

*İsveç’teki Södertälje şehrinin, Türkiye’den göç eden 22.000’den fazla Asurî-Süryani nüfusa sahip olması sebebiyle Avrupa’nın Asurî-Süryani başkenti olarak da anıldığını?


DÜNYADAKİ TÜRK KÜLTÜR MİRASINI VE TÜRKÇENİN VAROLDUĞU COĞRAFYALARI TANIMAYA NE DERSİNİZ?

Dr. Devrim ERİŞKON
İletişim Bilgileri:     0 532-686 43 75 - deriskon@gmail.com