Translate

28 Ekim 2014 Salı

19 Ekim 2014 Pazar

118-E EYLÜL - EKİM ayları hk.



118-E EYLÜL - EKİM ayları hk.

Lions Ailemizin Değerli Üyeleri,
Dostlarımız,

Etkinliklerin yoğunlaştığı, yeni üyeler kazanarak zenginleştiğimiz ayları yaşamaktayız.
Aynı zamanda  Ulu Önderimiz Atatürk'ün **YURTTA  BARIŞ-DÜNYADA BARIŞ** çağrısı ile BÜYÜK MÜCADELELERLE kazandırdığı Barış ortamını kaybettiğimiz aylar içindeyiz..,
Acı-hüzün ve huzursuzluklarla dolu olaylar-gelişmeler bizleri derinden etkiliyor.
Bu nedenle planladığımız ve hazırlıklarını tamamladığımız bazı etkinliklerimizi üzülerek ertelemek, iptal etmek zorunda kalıyoruz.
Bu sebeplerle 11 Ekim Dünya Lions Hizmet günü buluşmamızı ve Mardin de 17-18-19 Ekimde Yönetim Çevremiz ev sahipliğinde, Leo Yönetim Çevremiz tarafından özenle hazırlanan ve başlaması beklenen, Leo Pre-Forumu büyük üzüntü ile İptal edildi.
Ayrıca Dönem Pikniğimizi hava şartları sebebi ile 17 Mayıs 2015 Pazar günü Bolluca da yapacağız.
Yaşamımızı saran korku ve endişeleri aşarak, Yeniden Barış ve Huzur dolu günlere kavuşmak en büyük dileğimiz.
Bu amaçla AKIL-BİLİM YOLUNDA Aydınlık yarınlar için görev ve sorumluluklarımız artıyor. Uygar Ülkeler düzeyinde var olmak ve çalışmak, başarmak zorundayız.
Medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun her köşesinde hizmet veren Türk Lion’ları olarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet yaşaması ve çağdaş dünyada sonsuza kadar yer alması için söz verdik.
Her birimiz ayrı ayı, bu sorumluluğu duyarak daha çok hizmet vermeye, Dönem Başında planladığımız her alanda ve özellikle
** YURTTA SULH DÜNYADA SULH ** ÇAĞDAŞ VE UYGAR TÜRKİYE için üstün çalışmalara hazır olmalıyız.
ETKİN VE GÜÇLÜ OLMAK üzere, dönemin hedeflerini tamamlamak üzere
Kulüplerimizle elele, Kesim-Bölge Başkanlarımız, Hizmet Koordinatörlerimizle bir ekip anlayışı içinde, Kabinemizin her üyesinin katkısı ile planlanan proje ve etkinliklerimize yer veren hizmetlerimizi topluma sunmaya devam ediyoruz.
Atamızın istediği gibi**Yorulmadan, dinlenmeden ve vazgeçmeden ilerleyerek, başaracağız**
Öncelikle belirtmek isterim: Eylül ve Ekim aylarında güçlü Lions’u sağlamak için kulüplerimizin üye korumaya verdikleri önem ve yeni üyeler kazanmak için gösterdikleri çaba çok değerli.
Dönem Başında, 9 Ağustosta Ayasofya Lions Kulübümüzün Kurulması ile başlayan mutluluk veren gelişmeler, devam ediyor.
Kabine toplantımızda paylaştığımız gibi görev alan her Lion ve Leo’nun Preston Dönemi ve Altın Lale Dönemi ilkelerine verdiği destekle daha büyük başarılara ulaşacağız.
Ekim ayı Lions da Büyüme aydır. Sağlam adımlarla Büyümeyi sağlamak için destek bekleyen Kulüplerimizle buluşarak, kısa sürede ortak çözümler arayarak güçlenmeye zaman ayırıyoruz. Bu süreçte üye adaylarımızı tanımak, eğitimlerini tamamlamak ve yeni Lion ve Leo’lar kazanmak için büyük bir gayret göstermekteyiz.
Sağlam ve güçlü Lions’u tanıyarak, takdir ederek katılan dostlarımızı kazanarak umutlarımız gerçek olacak. Amaç her Lion ve Leo’nun etkin ve verimli olması, Hizmetlerde yer alması, sorumlulukları, başarıları paylaşmasıdır.
**Son üç ay içinde bir yeni kulüp kurulmuştur.7 Kulüp 33 üye kazanarak bu yarışta yerini almıştır. Yeni katılan Üyelerimize hoş geldiniz diyorum. Kazanılan üyelerinizin tanıtımı ve hizmetlerimiz Blog ve Web sayfamızda, hazırlanan İnternet gazetemizde sürekli yayınlanacaktır. Tayfun Türkalp Başkanımıza bilgi vermenizi rica ediyorum
İlk Çeyrek - üç aylık çeyrek-çalışma dönemi içinde Bölge Başkanlarımız kulüpleri ile ulaştıkları başarıları, Kulüp Mükemmellik aşamalarını bize ve LCI a bildirecekler. Başaran her görevlinin hak ettiği ödüle kavuşacağına inanıyorum.
Kasım ayından başlayarak Kulüplerimize Kesim ve Bölge Başkanları eşliğinde ziyaretlerimiz başlayacaktır.
Dönemimizde Kesim ve bölgelerin ortak toplantılarla, ziyaretlerle dayanışmayı, kulüpler arası ilişkileri güçlendirmeleri programa alınmıştır.
Akademimizin dönem içinde uygulayacağı eğitimler takvime alınmıştır. Son eğitmen eğitimi programı sonunda 6 Lion Liderimiz Eğitmen olma hakkını kazanmıştır. Kredilerini kutluyor, başarılar diliyorum.
Sevgili Lions Ailemiz,
**Yönetim Çevremizde Geçen günler içinde çok değerli hizmetler sunulmuştur.
Toplumsal Bilinç ve Çocuk Hakları alanında projeler sunulmakta, Ortak Platformla çalışmalar sürmektedir. Lions Vakıfları Platformunu kuruluyor, başarısı bize kıvanç verecektir. Çevre ile ilgili projelerimizle öncü olacağız. Müzik ve sanat alının da örnek sunumlar devam ediyor. Eğitim hizmetlerimiz Ekim ve Kasım aylarında tek tek sizlerle buluşacak. Atatürk Köşemiz ve Kitaplığımız 11 Kasımda açılacak. Beyaz Baston Gününe destek verdik. 20.yıl Divanımız ve Hizmet Liderliği birçok projeyi değerlendirdi ve İlk üç ay için yarışı Cağaloğlu İki Kulübü kazandı. Sağlık alanında projeler, yaşlılarımız için, Kişisel Güçlenme amaçlı hizmetler sizlerle paylaşılacak. Haberlerimizi lütfen takip edin.
Son günlerin en büyük sorunu Mülteciler konusu Programa aldığımız şekilde başladı. UNHCR yetkilisi Selen Ay tarafından merkezimizde bir konferans verildi. Ülkemize Sığınan Mültecilere ilk hizmetimiz İsveç Lion’larının şartlı bağışı olan 15.000 USD değerinde ihtiyaç malzemesi Suruç’a ilkokulda barınan 300 kadın ve çocuk Mülteciye Nilgün ve Leif Niord tarafından teslim edildi. 8-9 Ekim Lions Hizmet gününde verilen Bu hizmetin manevi ve Toplumsal Bilinç değeri çok büyük. Ülkemizin  büyüyen  en büyük sorununa  sahip çıkıyoruz.
30 Ekimde başlayacak Lions Avrupa Forumunda Mülteciler Komite Başkanı Zerrin Öztürel Başkan tarafından Dünya Başkanımıza ve Avrupa Lion’larına sunulacaktır.
Türkiye'de  barınan diğer mültecilere ve ihtiyacı olan vatandaşlara  uzanacak  acil yardım yardım elimiz  Kulüplerimizin ilgi ve desteği ile  güçlenecek..
Sıradaki hizmetler
**8 Ekim Hizmet günümüzde Kulüplerimiz kendi yörelerinde hizmetlerini çevreye yansıttılar, Hizmetlerini 118-E Y.Ç. Blogunda izleyebilirsiniz. Teşekkür ediyoruz. Yakında ertelediğimiz Carousel’de ki toplumsal hizmetimizi sunacağız.
**12 Ekim Günü Bahçeşehir Üniversitesinde sizlerle, güzel bir katılımla SONBAHAR KOVANSİYONUMUZU yaşadık
Türk-Alman Dostluk Korosu Konseri bizleri büyüledi. Çok güzel bir sunumdu. Koro Şefi ve Kültür -Sanat Koordinatörümüz Gülsen Yavuzkal Başkana sonsuz teşekkürler.
Genel Yönetmen 1. Yardımcımız Yavuz Demirkan Kaybettiğimiz ve çok özlediğimiz Lion ve Leo’ları anma Töreni ile bizlere sevdiğimiz, özlediğimiz dostları yaşama fırsatını verdi.
Geçen Dönem Genel Yönetmenimiz Dr. Necati Yılmaz Mali Genel Kurulda bizlere 2013-14 Dönemi hizmetlerini ve Faaliyet Raporunu büyük bir heyecan ve keyifle sundu.
Delegelerin oybirliği ile Dönemin aklanması kabul edildi.
Divan Başkanı Aysan Şakar Genel Yönetmenimize, Halim Kızılırmak, Çiğdem Belenlioğlu’nun üstlendikleri göreve teşekkür ediyorum.
Necati Yılmaz Genel Yönetmenimiz daha sonra Dönemde hizmet verenlere teşekkürlerini, ödül, armağan ve plaketlerini sundu.
Biz de kendisine ve eşi Sevgili Sema Yılmaz’a içten teşekkürlerimizi sunma fırsatı bulduk.
Lions için, Toplumsal hizmetleri için verilen emek ve katkıların değeri çok büyük.
Dönemimizde daha birçok hizmeti paylaşmak dileği ile tekrar teşekkür ediyorum
Aynı akşam Çatı Restaurantta güzel bir katılımla neşeli, keyifli bir dönem kutlaması yaşadık.  Varlığınız, paylaşımınız için hepinize teşekkür ediyoruz.
EKİM AYI VISION-GÖRME KONUSUNA AYRILMIŞTIR
15 Ekim günü Beyaz Baston, Görme Engelliler için farkındalık yaratma amaçlı Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği etkinliğe katıldık.
Çok anlamlı, bilinçlendirici bir toplumsal gerçeği yaşama ve yaşatma fırsatı oldu. Bu etkinliğe Tayfun Türkalp ve Nihal Bağdatlı Başkanlar öncü oldular
Aynı gün Ortaköy Kültür merkezinde konferans verme, Trafikte Çarpışma ve kazalara karşı sorumluluğumuzu, Kentimizde uygar bir yetişkine düşen görevleri, çocuklarımıza kazandıracaklarımızı açıklama paylaşma şansım oldu.
25 Ekim Başkanlar ve Kabine Toplantımız Çerkezköy’de düzenlenecektir.
Önümüzdeki günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmigeçidi ve akşam sizlerle kutlama gecemizi yaşama, Havai Fişekleri izleme fırsatımız olacak.
EN BÜYÜK BAYRAMIMIZI KUTLAYACAĞIZ.
Bu konuda çağrı yapılacaktır.
8 Kasımda, 5-6 Otobüsle Kesim-Bölge Başkanları koordinasyonunda, Lion ve Leo’larımızla, yakınlarımızla MD 118 ANIT KABİR ziyareti için Ankara’ya gideceğiz.
11 Kasımda merkezimizde Atatürk Köşemizi, Atatürk Kitaplığını açarak, HAYRAN OLDUĞUM ATATÜRK konulu toplantımızda hepimiz söz alacağız.
Davet ettiğimiz Her etkinliğimizde Uluslararası Başkanımızın istediği gibi bir yakınımızı  **sen de gel** diyerek çağırmak, çevre ile birlikte var olacağız.
Bu inançla her birinize ayrı ayrı içten teşekkürlerimizi sunuyorum.
Güzel Ülkemizi Aydınlık yarınlara taşımak, 
Özlemini duyduğumuz Güvenli ve Barış dolu bir ortamı yaratmak için
**Atatürk Yolu Çağdaşlık Yoludur** anlayışı içinde, toplumla ele ele hizmet vermeyi, güzellikleri, iyilikleri paylaşmayı diliyor, hepinizi sevgi ile saygılarla kucaklıyorum.

Pedagog A.Şima Sunder
Genel Yönetmen
118 E Lions Y.Ç.

7 Ekim 2014 Salı

LCIF Helps People in Need Worldwide

LCIF Helps People in Need Worldwide


 


Teşekkürler Lionlar. Kızımın görmesini sağladınız.”  

Bu birkaç kelime, yardım ettiğimiz kişlere organizasyonumuzun ne anlama geldiğini göstermektedir. Bu ayın başlarında Küba’da bir klinikte çocuğunda erken doğumdan kaynaklanan retinopati bulunan, tanıştığım bir anneden bu sözleri duydum. Çocuğu erken doğmuştu. Çok küçükmüş ve gözleri iyi gelişmediğinden retinopati olmuş.

LCIF Sight First yardımı ile tedarik edilen özel ekipman ile klinik bu duruma el koydu ve küçük kızın görmesini sağladı. Lionların hayat kurtaran ekipman ve katkılarına teşekkürler, dünya çapında erken doğan bebeklerimizi bu riskten kurtarıyoruz.

İşte LCIF ve Lionlar budur – en çok ihtiyaçduyulan yerde hizmet vermek. Aşağıda bununla ilgili, Lionların desteği ile yardım ettiğimiz küçük kız hakkındaki videoyu izleyebilirsiniz.

Görmeyi sağlamak, gençliği güçlendirmek, felaketlere yardım etmek ve insani ihtiyaçları sağlamak gibi LCIF çabaları sizlerin desteği olmadan yapılamaz. Başkan olarak ziyaretlerim sırasında, bu insani programları arttırmak için Lionlardan vakfımıza destek istiyorum. Ve Lionlar cevap veriyorlar. Desteğiniz ile LCIF’e bağışı arttırmak için Genel Yönetmenlere ve Koordinatörlere yeni bir program duyuracağız.

Desteğiniz için teşekkürler!

Saygılarımla,

Barry J. Palmer
Chairperson, Lions Clubs International Foundation
Mikro Girişim Yardımı Pilot Programı şimdi mevcut

LCIF mikro girişim geliştirme pilot programı ile, LCIF ve Lionlar gelişmekte olan ülkelerde açlık içinde yaşayanlara destek sağlamaktadır. Pilot program fonu ile küçük işletmelere işlerini kurmak veya geliştirmek için gereken sermaye, envanter alım, mal, mobilya, makine veya ekipman desteği verilmektedir.

Fon 10.000 ile 100.000 USD arasındadır. Sadece Lions yönetim çevreleri veya çoğul yönetim çevreleri başvurabilir ve tanınmış bir mikro kredi organizayonu ortak olmak zorundadır. Online formu indirin veya LCIF’in İnsani programlar bölümüne başvurarak pilot program hakkında bilgi alın.
Ekim’de Dünya Görme Gününü Kutlayın - World Sight Day

Bu ay Lionlar Dünya Lions Görme Gününü kutlayacaklar. Bu uluslararası olay, körlükle mücadelenin önemini vurgulamak amacı ile her yıl düzenlenir. Göz taramasından göz sağlığı eğitimine kadar çeşitli etkinlikler düzenlenir ve Lionların katılımı teşvik edilir. Bu yılki Dünya Görme Günü 9 Ekim’de olup ana tema “Önlenebilir körlük kalmayacak” olacaktır, böylece tüm ay boyunca bu ruhu taşıyacaksınız.
Resmi olarak LCI Dünya Görme Günü 14 Ekim’de İzlanda’da kutlanacaktır. Bunun bir parçası olarak Reykjavik’deki göz sağlığı faaliyetlerine 70.000 USD LCIF tarafından bağışlanacaktır. Fon, Üniversite hastanesinin Oftalmoji bölümüne göz bakımı ekipmanı alımına kullanılacaktır.