Translate

21 Ağustos 2014 Perşembe

Çanakkale 100.Yıl Etkinlikleri

Çanakkale 100.Yıl Etkinlikleri







Çanakkale Zaferinin 100. yılını Dünya ile birlikte kutlamaya hazırlanıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramında ilk kutlama Bozcaada Kaymakamlığı ev sahipliğinde *Çanakkale'ye Can Verenler* Oyunumuz sahneleniyor.

29 Ağustosta Bozcaada Kaymakamı Abdülgani Mağ ve Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz desteğiyle ve Komando Birliği Komutanı katkılarıyla gösteriler başlayacak, akşam birlikte yemek yenecektir. 30 Ağustos akşamı ise Tiyatro etkinliğimiz açık havada gerçekleşecektir.

Adada dört şarap fabrikası bulunmaktadır. Adanın üç eski şarapçısının fabrikaları merkezde, yeni olan ise Tuz Burun Mevkii'ndedir. İlgi ve merakı olanlara fabrikalar gezdirilmektedir. Bu gezi sırasında üzümün şarap olana kadar hangi aşamalardan geçtiğini öğrenebilir ve damak tadınıza uygun şarabın hangisi olabileceği konusunda fikir edinebilirsiniz. Ayrıca fabrikaların yanında keyifle alışveriş yapabileceğiniz şarap tadım ve satış mağazaları bulunmaktadır.

Bozcada da gezilmesi gereken tarihi eserler: BOZCAADA KALESİ, YENİ KALE, ALAYBEY CAMİİ, KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİİ, NAMAZGAH ÇEŞMESİ, MERYEM ANA KİLİSESİ, AYA PARASKEVİ AYAZMASI

Nasıl Gelinir: Arabayla:

İstanbul'dan gelirken Çanakkale Boğazı'nı geçmek için 3 seçeneğiniz vardır. Gelibolu – Lapseki ve Eceabat – Çanakkale arasında, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) bağlı, saat başı kalkan feribotlar kullanılmaktadır. Kilitbahir – Çanakkale arasında ise doldukça hareket eden özel motor seferleri bulunmaktadır. Çanakkale'den sonra İzmir istikametinde Bozcaada tabelasını takip ederek, adaya geçeceğiniz Yükyeri Feribot İskelesi'ne 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

İzmir'den gelirken ise Ezine üzerinden Geyikli- Bozcaada tabelaları takip edilerek iskeleye ulaşırsınız.

Hızlı Feribotla:

İstanbul'dan gelenler için bir diğer alternatif, İstanbul- Bandırma arasındaki hızlı feribotları kullanmaktır. Bunun için İstanbul Yenikapı'dan hergün kalkan hızlı feribotlarla 2 saatte Bandırma'ya gelinir. Buradan 3 saatte Yükyeri İskelesi'ne ulaşılır.

Otobüsle:

Belli başlı otobüs firmalarının yaz boyunca Geyikli'ye bağlı Yükyeri Feribot İskelesi'ne kadar seferleri bulunmaktadır. Otobüsler adaya geçmeden sizi iskelede bırakırlar. İstanbul'dan gece 24.00'te kalkan otobüsler sabah 8.00'de feribot iskelesine ulaşır. Ama ilk feribot seferi sabah 10.00'da olduğu için iki saat bekleme süreniz vardır. Buradaki iskelede çay bahçeleri ve plaj bulunmaktadır.